Als student op zoek naar een studentenjob? Geweldig, maar je wil uiteraard dat het ook wat oplevert, toch? Feit is, met de ene studentenbaan kun je al meer verdienen dan met de andere. In dit artikel zetten we de bestbetaalde studentenjobs voor jou op een rijtje en geven we er wat duiding bij. Zo kun je weloverwogen een keuze maken. Al blijft geld één ding, je moet er ook wat plezier uithalen en/of wat van opsteken. Althans dat is toch onze mening. 

De 5 best verdienende studentenjobs 

Zoveel mogelijk geld in het laatje krijgen? Dan kies je maar beter voor één van de onderstaande studentenjobs: 

1. Vuilnisophaling 

Niet bang van (soms) vies en arbeidsintensief werk? Dan is een job als vuilnisophaler misschien wel wat voor jou. Met deze studentenbaan steek je al snel 15 euro bruto per uur op zak. Dat is heel wat, geloof ons maar. Bovendien kweek je aardig wat spieren en je bent actief in de buitenlucht, al moet je er wel soms een luchtje bijnemen. Houd er rekening mee dat je vaak vroeg moet beginnen, anderzijds ben je dan ook vroeg klaar met je studentenbaan. De collegialiteit is vaak groot en al snel maak je deel uit van het (multicultureel) team. Een verrijking. 

2. Bijles geven

Een bolleboos met een goed hart? Geweldig, want door het geven van bijles kun je aardig wat geld bijverdienen. Bovendien ben je vaak in staat je eigen agenda te bepalen en kies je zelf hoeveel werk je aanneemt. Zo houd je ook tijdens je studentenjob de touwtjes in handen. Een van de best verdienende studentenjobs en nog goed voor je CV ook. Er zijn trouwens ook organisaties waar je je kunt aanmelden en die je aan klussen helpen. Ben je goed, dan tik je toch al snel 50 euro per uur af. Deze verdienste ligt vaak wel iets lager als je via een bureau werkt. 

3. Security

 Mee voor de veiligheid zorgen op de luchthaven, tijdens festivals of in een station? De geknipte studentenjob en je kunt er nog aardig mee verdienen ook. En nee, je hoeft helemaal geen bodybuilder te zijn. Als student krijg je uiteraard nooit de zwaarste klussen en een goede securityagent moet het trouwens meer van zijn alertheid en babbel hebben dan van spierkracht. Een opleiding veiligheid en een blanco strafregister zijn wel noodzakelijk om in aanmerking te komen bij bewakingsfirma’s. Met deze studentenbaan verdien je ongeveer 14 euro bruto per uur. 

4. Medewerker in de zorg

Van het zorgzame type? Top, want in de zorg smeken ze om handen met een passie voor zorg. Jij gaat aan de slag in een ziekenhuis, een woonzorgcentrum of bij een andere organisatie waar zorg centraal staat. Een flinke portie verantwoordelijkheidszin is nodig en wees maar zeker dat het soms een zware studentenjob kan zijn. Ook voor deze studentenbaan is een opleiding vereist dus niet iedereen komt in aanmerking. Hier verdien je zowat 13,5 euro bruto per uur mee, al haal je waarschijnlijk meer voldoening uit het geluk van andere mensen. 

5. Logistiek medewerker

Vormt een magazijn jouw natuurlijke biotoop, kan je met de wagen rijden en zo goederen brengen of wie weet ben je wel een kei op de heftruck? Jobs in de logistiek zijn er meer dan voldoende en ook de vraag naar studenten is groot. In geen tijd scoor je een job in de haven, ga je bij een logistiek bedrijf aan de slag of sta je in een magazijn van een e-commerce speler. Vaak gaat het om ploegenwerk, waardoor je ook nog mooie premies kunt meepikken. Het loon ligt op ongeveer 13,5 euro bruto per uur en de variëteit aan jobs is enorm. 

En verder?

Met deze 5 studentenjobs kun je aardig verdienen, maar er zijn nog tal van andere studentenbanen waar je veel centjes mee kan verdienen. Ook in de horeca kun je zeker met extra drinkgeld mooi geld verdienen. Bekijk verder zeker ook jobs als uitvaartmedewerker, mystery shopper en gids. 

Meer dan enkel geld verdienen als student

Aardig wat geld verdienen met je studentenjob is mooi, maar hoeft niet je drijfveer te zijn. Je moet je studentenbaan ook graag doen en soms kan het ook gaan om wat je bijleert en of het een toegevoegde waarde heeft op je CV. Reken maar dat heel wat medewerkers rekening houden met de studentenjobs die je hebt gedaan. Zo kan ook vrijwilligerswerk als student bijdragen aan je latere verdienste. Soms loont investeren in je toekomst meer dan op korte termijn denken.